• Knaptandstraat 8W19160 Lokeren
  • 09 348 35 99 Bel ons vandaag!
  • OpeningsurenMa - Vrij: 7.30 - 18:00 / dond. gesloten

Als je het antwoord niet vind op je vraag, voel je dan vrij ons te contacteren!

Heb je een vraag? Dan kan deze steeds het via mail of telefonisch beantwoord worden. Ons team staat steeds voor je klaar!

Is bleachen schadelijk voor de tanden?

Bleachen is absoluut veilig als de juiste stappen en raadgevingen opgevolgd worden. In België is de wetgeving enkele jaren terug volledig aangepast, waardoor alle produkten aan strengere normen onderhevig zijn. Vooraf is het absoluut noodzakelijk dat er een uitgebreid mondonderzoek uitgevoerd wordt. Ook voor, tijdens en na de fase van het bleachen is het belangrijk dat er controle en opvolging is. Indien u omtrent bleachen meer info wenst, kan u ons altijd contacteren.

Is het nemen van een RX ( tandfoto ) schadelijk voor mijn gezondheid?

De normale RX die bv. bij een mondonderzoek genomen worden zijn zeker niet schadelijk. De straling bij deze kleine tandfoto’s is zeer laag. Een goede diagnose voor een correcte en goede behandeling is noodzakelijk en kan niet zonder. Weet ook dat uw smartphone of uw vakantie met het vliegtuig veel meer straling geeft dan deze RX.

Moet ik mijn bloedverdunner stopzetten als ik naar de tandarts kom?

NEEN! Absoluut niet! Enkel voor het trekken van een tand kan het met sommige  bloedverdunners soms nodig zijn. Dit gebeurt dan in overleg met ons en de behandelende arts.

Hoe vaak moet ik poetsen?

Optimaal is 2 maal per dag. Belangrijkste hierbij is dat u er de tijd voor neemt en voldoende lang poetst ( 3-4 minuten ) Even snel, snel tussendoor heeft totaal geen nut.

Is het slecht om tijdens je zwangerschap naar de tandarts te gaan?

Absoluut niet!! Het is juist aan te bevelen dit te doen. Een ongezond gebit is veel slechter tijdens een zwangerschap dan een goed verzorgd gebit. Veel mondaandoeningen kunnen juist problemen geven tijdens de zwangerschap. Zo kan bijvoorbeeld gingivitis en parodontitis ( bloedend tandvlees )  leiden tot vroeggeboorte. Meld steeds in de praktijk als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Zo kunnen we er rekening mee houden en onze behandeling zo nodig er aan aanpassen.

Vanaf welke leeftijd moet ik met mijn kind naar de tandarts?

Best is op de leeftijd van 2 jaar. Op het moment dat de tandjes nog niet aangetast zijn en het tandartsbezoek voor je oogappel niet onmiddellijk met een prik moet starten. Zo kan hij/zij wennen aan de praktijk, de tandarts en tevens eens zien dat mama en papa ook op de stoel gaan en dit de normaalste zaak is.

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Optimaal is elke 6 maand of als je niet zo gevoelig bent voor cariës en niet veel tandsteen of gingivitis (tandvleesbloeding) hebt, is 1 keer per jaar ook goed. Soms ( bv. in het geval van parodontitis ) kan deze termijn echter ook 3 of 4 maand zijn.

Waarom moet ik zo lang wachten voor een afspraak?

Gezien er een tekort is aan tandartsen en de vraag hoog is, is het onmogelijk om iedereen onmiddellijk te helpen en behandelen. Wij willen ook de kwaliteit van ons werk hoog houden. Dit houdt in dat er voor elke behandeling voldoende tijd nodig is en dat het niet gaat om even snel, snel u er tussen te nemen. Ook u wil toch een kwalitatieve behandeling? Ook zullen vaste klanten steeds voorrang krijgen tov. nieuwe.

Help

Bijkomende vragen

Heb je na het bekijken van onze site nog steeds geen antwoord op je vraag? Contacteer ons

telefoonnummer

+32 9 348 35 99

Email

edwig.lamberechts@skynet.be

adres

Knaptandstraat 8 W1 , 9160 Lokeren

Comprehensive dental solutions for all of your dental needs.