FAQ

Als je het antwoord niet vind op je vraag, voel je dan vrij ons te contacteren.

Is bleachen schadelijk voor de tanden?

Bleachen is absoluut veilig als de juiste stappen en raadgevingen opgevolgd worden. In België is de wetgeving enkele jaren terug volledig aangepast, waardoor alle producten aan strengere normen onderhevig zijn. Vooraf is het absoluut noodzakelijk dat er een uitgebreid mondonderzoek uitgevoerd wordt.

Vanaf welke leeftijd moet ik met mijn kind naar de tandarts?

Best is op de leeftijd van 2 jaar. Op het moment dat de tandjes nog niet aangetast zijn en het tandartsbezoek voor je oogappel niet onmiddelijk met een prik moet starten. Zo kan hij/zij wennen aan de praktijk, de tandarts en tevens eens zien dat mama en papa ook op de stoel gaan en dit de normaalste zaak is.

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Optimaal is elke 6 maand of als je niet zo gevoelig bent voor cariës en niet veel tandsteen of gingivitis (tandvleesbloedingen) hebt, is 1 keer per jaar ook goed. Soms (bv. in het geval van parodontitis) kan deze termijn echter ook 3 of 4 maand zijn.

Is het nemen van een RX (tandfoto) schadelijk voor mijn gezondheid?

De normale RX die bv. bij een mondonderzoek genomen worden zijn zeker niet schadelijk. De straling bij deze kleine tandfoto's is zeer laag. Een goede diagnose voor een correcte en goede behandeling is noodzakelijk en kan niet zonder.

Is het slecht om tijdens je zwangerschap naar de tandarts te gaan?

Absoluut niet. Het is juist aan te bevelen dit te doen. Veel mondaandoeningen kunnen juist problemen geven tijdens de zwangerschap. Meld steeds in de praktijk als je zwanger bent of borstvoeding geeft, zo kunnen we er rekening mee houden en onze behandeling zo nodig er aan aanpassen.

Waarom moet ik zo lang wachten voor een afspraak?

Gezien er een tekort is aan tandartsen en de vraag hoog is, is het onmogelijk om iedereen onmiddelijk te helpen en behandelen. Wij willen ook de kwaliteit van ons werk hoog houden. Dit houdt in dat er voor elke behandeling voldoende tijd nodig is en dat het niet gaat om even snel, snel u er tussen te nemen. Ook u wil toch een kwalitatieve behandelng? Ook zullen vaste patiënten steeds voorrang krijgen t.o.v. nieuwe.

Knaptandstraat 8 W1

9160 Lokeren

+32 9 348 35 99

Bel ons vandaag!

Openingsuren

Maandag - Vrijdag / 7:30 - 18:00 / Donderdag Gesloten

Afspraak maken

edwig.lamberechts@skynet.be