• Knaptandstraat 8W19160 Lokeren
  • 09 348 35 99 Bel ons vandaag!
  • OpeningsurenMa - Vrij: 7.30 - 18:00 / dond. gesloten

Parodontitis Parodontitis is een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees. Tandplak op de tanden en kiezen veroorzaakt een ontsteking van het tandvlees. Zo’n tandvleesontsteking heet gingivitis. Deze ontsteking kan zich uitbreiden van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. …

Read more

Parodontitis

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door cariës is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verder verval en herstelt de functie. Er zijn verschillende vulmaterialen waarvan de meest voorkomende amalgaam (zilveren vulling) en composiet (witte vulling) zijn. In onze praktijk wordt de amlgaamvulling echter al sinds 1992 niet meer geplaatst.

Read more

Restauratieve tandheelkunde

Als tanden naar voren of scheef staan, kan een beugel ervoor zorgen dat de tanden weer recht komen te staan. Ook wanneer er te weinig ruimte is in het gebit, of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugelbehandeling de oplossing zijn. Deze beugelbehandeling, ook wel orthodontische behandeling genoemd, wordt uitgevoerd door een orthodontist.

Read more

Orthodontie

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstmatige tandwortel. Een implantaat is een goed alternatief voor een porseleinen brug. Een implantaat vervangt een ontbrekende tand en wordt als een schroef in de kaak aangebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium of zirkonium. Een implantaat biedt houvast voor een porseleinen kroon, brug of klikprothese.

Read more

Implantaten

In onze moderne tijd is er veel mogelijk. We zitten volop het in het 3-D tijdperk. Hierdoor is de mogelijkheid op tandheelkundig en esthetisch herstel enorm toegenomen. 3D-printen neemt een enorme vlucht en brengt veel innovatieve technologieën met zich mee, waar tandartsen veel aan kunnen hebben. Tandheelkundige implantaten kunnen dan à la minute worden gemaakt.

Read more

Vooruitstrevende tandheelkunde

Steeds vaker komen patiënten met vragen over het bleachen van de tanden. Niet altijd kan deze techniek uitgevoerd worden aangezien er soms veel vullingen in de fronttanden aanwezig zijn. In dit geval moet er naar andere behandelmethoden gegrepen worden.

Read more

Bleachen

Wanneer u tgv cariës of een trauma een groot deel van uw tand verloren bent en de functie van deze tand niet meer restauratief ( met vulling ) te herstellen is, kan ons team deze redden door een kroon of een brug te vervaardigen.

Read more

Kroon- en brugwerk

Veneers of facetten kunnen hetzij in composiet , hetzij in porselein vervaardigd worden. Composietfacetten zijn minder bewerkelijk en dus ook goedkoper en sneller te vervaardigen. Porseleine facettenvereisen een labofase waardoor de tijd voor het vervaardigen langer is en ook de prijs hoger.

Read more

Veneers of facetten

Voor urgenties wordt er binnen ons team altijd getracht zo snel als mogelijk te reageren en iedereen verder te helpen. Gezien de drukke agenda is dit niet altijd zo makkelijk, maar wordt afhankelijk van de ernst toch getracht u de eerste dagen nog te kunnen behelpen.

Read more

Urgentie procedures